Pungi plastic vs pungi de hartie

Pungi plastic vs pungi de hartie

Pungi plastic vs. pungi de hartie 

Cele mai importante avantaje si dezavantaje ale pungilor din plastic. In partea a doua, ramane sa va delectati cu avantajele si dezavantajele categoriei de pungi din hartie.

Pungi de hartie. Avantaje

Mai intai de toate, pungile de hartie sunt pe placul ecologistilor. Nu exista dubii in acest sens. De aici se poate deduce si primul avantaj din lista si anume capacitatea de a se descompune. Prin urmare, fiind biodegradabile, riscurile ca acestea sa polueze ecosistemul sunt net inferioare comparativ cu ”rivalele” de polietilena.

Cu toate acestea, asa cum ati putut citi in postarea precedenta, riscurile se compenseaza cu o atenta utilizare din parte consumatorului.

Fabricate in varianta ”sacose pentru cadouri” sunt de neinlocuit. Avand un pret accesibil, orice persoana interesata sa daruiasca un cadou persoanelor apropiate, le poate folosi pentru ambalarea darurilor.

Datorita suprafetei folosita pentru imprimare si a modului in care sunt confectionate (in loc de manere au bretele de snur) pungile de cadouri din carton sunt mult mai elegante decat orice alte variante.

Spre deosebire de versiunile din polietilena, clientii pot efectua o comanda de pungi din hartie de minim 300 de bucati. Comparativ, lotul de sacose plastic ce poate fi comandat este unul mai ”consistent” (minim 5.000 de bucati pentru 1-3 culori si minim 10.000 de bucati pentru 4-6 culori).

pungi plastic pungi hartie

Pungi de hartie. Dezavantaje

Sirului de avantaje i se alatura si cateva dezavantaje. La fel ca in cazul comenzilor de sacose plastic, acestea sunt determinante daca va hotarati sa comandati un sortiment sau altul:

  • Nu sunt la fel de durabile si de rezistente precum categoriile din plastic;
  • Sunt foarte sensibile in contact cu lichidele;
  • Au o durata de viata mult mai limitata;
  • Posibilitatile de reutilizare sunt net inferioare;
  • Costurile de productie, transport si depozitare sunt majore;
  • Necesita un consum superior de energie pentru fabricare si / sau reciclare.